Monday, 7 November 2011

Kaya Duit, Kaya HatiJudul Buku : 
KAYA DUIT, KAYA HATI

Penulis Edisi Asal :
Muhammad Muhyidin

Penerbit Edisi Asal :
DIVA Press

Penterjemah Edisi Malaysia :
Nur Azlina

Penerbit Edisi Malaysia :
AL-HIDAYAH HOUSE OF PUBLISHERS SDN. BHD.

Tahun Terbitan :
2011

Jika anda ditanya, "Adakah anda ingin menjadi orang bahagia tapi kurang harta atau menjadi orang kaya tapi kurang bahagia?" emm... Pilihan yang sukar sekali, tetapi pasti sebahagian besar kita lebih berani memilih menjadi yang kedua, sekalipun tahu risikonya. Kita cenderung merasa lebih mampu dan selesa hidup kaya tapi kurang bahagia, berbanding untuk menghadapi hidup bahagia tanpa harta. Betul kan?

Rasanya, kita semua mengimpikan untuk menjadi orang bahagia yang melimpah-limpah hartanya. Kita ingin memiliki kedua-duanya, walaupun amat sedikit sekali dari kita yang mampu meraihnya. Maka, masalah psikologi yang mesti anda hadapi kemudian adalah 'memilih', lalu 'menghadapi pilihan hidup' tersebut, kemudian bagaimana 'mengurus hati, jiwa dan fikiran' agar tidak terbelenggu oleh risiko-risiko hidup tersebut.

Buku ini menghadirkan pengurusan emosi dengan pendekatan yang amat lembut, memikat dan menenteramkan hati, bagaiman cara kita menghadapi kehidupan ini di saat kita telah masuk ke dalam situasi hidup yang sebenarnya.

Mahu kaya duit atau kaya hati...?

Harungilah kearifan hidup bersama buku smart ini. Semoga bertuah.

No comments :

Post a Comment